torek, 21. februar 2017

8 ur Slivnice 2017 (50km/3500vm)

 
Osem ur Slivnice. Kaj bi še lahko novega povedala o prireditvi, ki sem jo obiskala četrtič? Ne vem. Bomo videli.

Priznam, da sem se tokrat na Slivnico odpravila s težavo. V nekem trenutku sem namreč začutila odpor do tekem, ki jim rečem kar »nešteto ur po enem hribu gor in dol«. Pa pravzaprav ne vem povedat zakaj. Kot da se je zgodilo neko nasičenje. Ali naveličanost.

Če sem čisto iskrena, se ta naveličanost v zadnjem času mnogokrat zgodi tudi takrat, ko se odpravljam na trening po domačih in neštetokrat pretečenih hribčkih in dolinah. Verjetno je razlog v tem, da iz leta v leto povečujem pretečeno kilometrino in zato za vsak nov premik pač potrebujem nov izziv. Na nekaterih sto in stokrat pretečenih potkah telo deluje kot na avtopilotu in čeprav lahko tečem hitreje, saj je potrebna manjša pozornost, se pot v glavi bolj vleče. Zato se rada podajam v nove kraje, na nove potke, po nove razglede.

Slivnica tega izziva ni ponudila. Zato, ker sem se celih osem ur po tem hribu podila že štirikrat, če niti ne štejem ostalih izletov na ta isti hribček. Vzpon tako poznam že na pamet. A razlog, da sem v soboto zjutraj spet stala na štartu 8 ur Slivnice in to s štartno številko 8, leži čisto drugje.
 
 
Na tem dogodku je tekanje gor in dol samo obrobna korist. Tukaj se zgodi prav posebna energija. Začne se že s hribom, ki je nekako čaroben. Zato se ni za čuditi, da so ga za svoje domovanje izbrale še čarovnice. Potem pa je tukaj družina Knap in ekipa, ki dogodek organizirajo z neizmerno dozo srčnosti. Zaradi tega sta vsak vzpon in spust tekaška poslastica, postanek na spodnji in zgornji okrepčevalnici pa kulinarični dogodek. Ko bom šla v tekaško penzijo, pridem na 8 ur Slivnice samo na pojedino! Komaj čakam, da zmažem 8 kosov špehovke z zaseko in domačo salamo.

Drug razlog, da Slivnice ne bi zamudila, pa je druženje. Ker je 8 ur Slivnice prav v obdobju, ko ni drugih večjih tekem, vsi pa se nanje pripravljamo, se tu vsako leto zbere smetana slovenske ultra druščine. Peter je zato zadnjič rekel, da Slivnica šteje za ultra državno prvenstvo. Sami nasmejani obrazi in prepihane glave. Pozitivizma za izvoz. Vsi navijamo za vse, vsi tekmujemo sami s sabo. Objemi in spodbude so samo sopotniki čiste uživancije.
 
 
Energe team je letos nastopal v rahlo okrnjeni obliki. Ker se Andrej pripravlja na IronMan Lanzerotte, je dan izkoristil za kombiniran trening. Dvema vzponoma na Slivnico je dodal kolesarsko turo do Kopra. Jaz pa se letos odpravljam na Istra100milja in ker se ta nezadržno približuje, sem si udeležbo zamislila kot dober trening. Obljubila sem si, da se ne bom prekurila, da bom vse vzela tako lahkotno, da bom tudi po tekmi lahko normalno nadaljevala s treningi. Malo me je sicer skrbelo, ali bom lahko držala svojo obljubo, saj me na tekmah ponavadi kar potegne v dogajanje. Tokrat pa so najhitrejše konkurentke poskrbele, da se odločitve ni bilo prehudo držati, saj so takoj po štartu pokazale, da bodo neulovljive. Tako sem se brez prehudih notranjih bojev lahko lotila uživanja in počasi grizla proti ciljnim sedmim vzponom.
 
O tem, kako so vsi vzponi enaki, a vsak drugačen, sem pisala že velikokrat. In tudi tokrat je bilo tako. Ker je bil napovedan lep sončen dan in ker sem podrobno pogledala fotografije proge, ki jih je dan poprej objavil Borut, sem imela predstavo, da bo trasa pretežno suha, z znanimi blatnimi vložki. Ker pa je ponoči deževalo, nas je na vrhu pričakala snežna odejica. Snega je bilo res samo za vzorec, sta pa zato prekrasno pomladno sonce, ki je vztrajno topilo stare ledene zaplate in burja, ki je topeč sneg sproti spreminjala v ledeno drsalnico, poskrbela za artistične vložke padcev. Ledene zaplate so se tekom dneva, pod stampedom stoštiridesetih tekačev in ob pomoči toplega sonca, sicer vztrajno topile in manjšale. So se pa temu primerno povečevali in poglabljali blatni predeli. Če smo dopoldne padali na ledu, so bile popoldne pogostejše blatne kopeli. Posledice so bile vidne tudi na tekačih. Dopoldne so mimo mene tekali krvavi komolci in kolena, popoldne pa blatne riti.
 
 
Glede na zahtevnost proge se moram prav považit, da sem padla samo enkrat. In še to, če lahko kdo sploh verjame, gor grede. Bolj ko prevrtavam ta film, manj mi je jasno. Pogumno sem jo pičila po enem od ledenih predelov z vso potrebno pozornostjo in zavedanjem. Kar na enkrat pa nisem bila več na nogah, ampak na riti. Padec seveda ni bil usoden, pravzaprav tudi boleč ne, ker če padeš hodeč po hribu gor grede, nikakor ne moreš pasti prav daleč. Me je pa malo zabolel ponos, saj mi še zdaj ni jasno, kako mi je uspelo nekaj takega.

Stoštirideset udeležencev nas je Slivnico osvojilo desetkrat, osemkrat, sedemkrat, ali samo enkrat. In če sem vsakogar ob srečanju vsaj pozdravila ali spodbujala, se je teh srečanj tekom dneva nabralo res lepo število. Znani obrazi so potovali mimo mene kot na filmskem traku. Ko so jo rezali gor v hrib, so se mi prikazali v počasnem posnetku. Na naslednjem srečanju, ko so jo mahali v dolino, so mimo mene švignili v hitri izdaji. Nekateri sproščeno, drugi na robu svojih moči. Nekateri vedno počasneje, drugi iz kroga v krog hitreje. Nekateri vedno pripravljeni na šalo, drugi resno zatopljeni v svoje delo. Vsi brez izjeme pa z iskricami zadovoljstva v kotičkih očes. Vsi smo tekali gor in dol in iskali sebe.
 
 
Ko smo se po osmih urah zbrali v koči ob krožniku jote, smo bili vsi notranje polni. Eni bolj leseni, drugi še vedno poskočni, vsi pa zadovoljni. Ko se po teku znajdem v družbi ljudi, ki znajo preko pragu bolečine, ki si upajo iz cone udobja, ki vedo, da so omejitve samo v naši glavi, mi je vedno toplo pri srcu. Še bolj vesela pa sem zato, ker energija, ki jo pri tem ustvarimo, ne ostane samo v nas in za nas, ampak jo odnesemo domov in predamo vsem sopotnikom naših življenj. Našim bližnjim, pa tudi naključnim mimoidočim. Verjamem, da je samopreseganje ključ za širitev virusa sreče. In vsi, ki smo se v soboto spopadli s Slivnico, smo okuženi in okužbo širimo naprej.
 

Prejšnja leta sem o Slivnici pisala tukaj: Slivnica 2015 in Slivnica 2014 

25 komentarjev:

 1. Če ti je kaj v tolažbo, tle je še ena taka, ki pada za navzgor, sploh na Kališču mi to rado uspeva.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Sem zvedla, da se to sploh ne dogaja tako redko. In mi je v tolažbo. Ja.

   Izbriši
  2. Pozdravljeni, sem Theresa Williams Potem ko so v odnosu z Anderson več let, se je razšla z mano, sem naredil vse, kar je možno, da ga pripelje nazaj, vendar je bilo vse zaman, sem ga želela nazaj toliko zaradi ljubezni imam za njega, ga prosil sem z vsem, sem se obljub, a je odklonil. Razložil sem moj problem, da moj prijatelj in je predlagal, da naj se raje obrnite na urok Caster, ki bi lahko pomagali me začara, da ga pripelje nazaj, vendar sem tip, ki ni nikoli verjel v urok, nisem imel druge izbire, kot da ga skušam poslali urok kolesa, in on mi je povedal, ni bilo nobenega problema, da bo vse v redu, preden tri dni, da bo moj bivši vrnil k meni pred tri dni, je odda urok in presenetljivo v drugi dan, to je približno 4 ure. Moj bivši me je poklical, sem bil tako presenečen, da je odgovoril na klic in vse, kar je rekel, je bilo, da je žal za vse, kar se je zgodilo, da se je želel vrniti k njemu, da me ljubi toliko. Bila sem tako srečna in šel k njemu, da je bilo, kako smo začeli živeti skupaj srečno znova. Od takrat sem na obljubo, da kdo vem, da imate težave odnos, bi bilo v pomoč, da te osebe, ki mu sklicuje na edini pravi in ​​močan urok kolesa, ki so mi pomagali pri moji težavi. e-pošta: drogunduspellcaster@gmail.com ga lahko po e-pošti, če boste potrebovali njegovo pomoč v vašem odnosu ali kateri koli drugi zadevi.

   1) Ljubezen uroki
   2) izgubljeni ljubezni Uroke
   3) Ločitev Uroke
   4) Marriage Uroke
   5) vezavo črkovanja.
   6) razpadu Uroke
   7) Preženite preteklo Lover
   8.) Želite, da je treba spodbujati v pisarni / Loterija urok
   9) želijo zadovoljiti vaš ljubimec
   Stopite v stik z veliko človeku, če imate kakršne koli težave za trajno rešitev
   skozi drogunduspellcaster@gmail.com

   Izbriši
 2. IMa Andrej dolgo čupco na prvi fotki? ;)

  OdgovoriIzbriši
 3. Hahaha! Boljš kot Oskar, ki se je na fotki tako zlil z ozadjem, da ga je bila samo še faca. :-)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Pozdravljeni, sem Theresa Williams Potem ko so v odnosu z Anderson več let, se je razšla z mano, sem naredil vse, kar je možno, da ga pripelje nazaj, vendar je bilo vse zaman, sem ga želela nazaj toliko zaradi ljubezni imam za njega, ga prosil sem z vsem, sem se obljub, a je odklonil. Razložil sem moj problem, da moj prijatelj in je predlagal, da naj se raje obrnite na urok Caster, ki bi lahko pomagali me začara, da ga pripelje nazaj, vendar sem tip, ki ni nikoli verjel v urok, nisem imel druge izbire, kot da ga skušam poslali urok kolesa, in on mi je povedal, ni bilo nobenega problema, da bo vse v redu, preden tri dni, da bo moj bivši vrnil k meni pred tri dni, je odda urok in presenetljivo v drugi dan, to je približno 4 ure. Moj bivši me je poklical, sem bil tako presenečen, da je odgovoril na klic in vse, kar je rekel, je bilo, da je žal za vse, kar se je zgodilo, da se je želel vrniti k njemu, da me ljubi toliko. Bila sem tako srečna in šel k njemu, da je bilo, kako smo začeli živeti skupaj srečno znova. Od takrat sem na obljubo, da kdo vem, da imate težave odnos, bi bilo v pomoč, da te osebe, ki mu sklicuje na edini pravi in ​​močan urok kolesa, ki so mi pomagali pri moji težavi. e-pošta: drogunduspellcaster@gmail.com ga lahko po e-pošti, če boste potrebovali njegovo pomoč v vašem odnosu ali kateri koli drugi zadevi.

   1) Ljubezen uroki
   2) izgubljeni ljubezni Uroke
   3) Ločitev Uroke
   4) Marriage Uroke
   5) vezavo črkovanja.
   6) razpadu Uroke
   7) Preženite preteklo Lover
   8.) Želite, da je treba spodbujati v pisarni / Loterija urok
   9) želijo zadovoljiti vaš ljubimec
   Stopite v stik z veliko človeku, če imate kakršne koli težave za trajno rešitev
   skozi drogunduspellcaster@gmail.com

   Izbriši
 4. Moja žena je s svojimi otroki zapustila hišo svojih staršev že skoraj 5 mesecev. Vsa prizadevanja za njihovo vrnitev so se izkazala za neučinkovita. Prijatelji in družina so bili v zaskrbljenosti in moj zelo bližnji partner mi je dal nasvet o pomoči dr. Goku; "Obstaja nekdo, ki lahko reši vašo situacijo, me prepričal in nisem imel druge izbire, kot slediti njegovemu nasvetu, ker nikoli ne sanjam, da bi izgubil svojo ljubko ženo in otroke in sem se obupala, da jih bom nazaj. Zato je dr. Goko storil vse, da mi pomaga. moja žena je poklicala in rekla, da prihaja DOM ... .. Bila je tako neverjetna! Tako sem dobil družino nazaj skozi zdravnika goko, naša poroka je sedaj močnejša kot kdajkoli prej. moj nasvet, da se odpravite, je poiskati pomoč in mu povedati svoje težave. Z vsakim zlomljenim razmerjem in sklenitvijo zakonskih zvez je sposoben še veliko več. Veliko vam hvala za reševanje mojega poroke (dr.gokosspiritualcaster@gmail.com, ki ga je s svojo številko mobilnega telefona na +2348056398964

  OdgovoriIzbriši
 5. Moje ime je SALIS SARA, jaz bazo v Teksasu, ZDA. Moje življenje je nazaj! Po sedmih letih razkritega poroka mi je mož zapustil, ko sem bila noseča. Počutil sem se, kot da bi se moje življenje končalo, skoraj storila samomor, čustveno nisem bila dolga časa. Zahvaljujoč črvi, ki se imenuje Dr Isikolo (isikolosolutionhome@gmail.com), ki sem ga srečal na spletu. Nekega zvestega dne, ko sem brskal po internetu, so nekateri pričali, da je prinesel svojega bivšega ljubimca, nekateri so pričali, da obnavljajo maternico, zdravijo raka in druge bolezni, nekateri pa so izjavili, da lahko ustvari čarolje, da preneha z ločitvijo in tako naprej. Prišla sem tudi do enega posebnega pričevanja, govorila je o ženi, imenovani CHERRY, ona je pričala o tem, kako je prinesel nazaj moža v manj kot 2 dneh, zato sem stopil v stik z njim in v manj kot 48 urah moj mož, ki sem mislil, da ne morem nikoli videti spet se vrni in prosim za moje odpuščanje, sedaj smo srečno skupaj vse zahvaljujoč dr. Isikolu, on je odgovor na vaš problem. Lahko ga dosežete na e-pošti: isikolosolutionhome@gmail.com ali pokličite +2348133261196

  OdgovoriIzbriši
 6. Pozdravljeni, kličem JOSE DEXTER, rad bi se zahvalil velikemu doktorju Chamberc za to, kar je storil v mojem življenju pred štirimi leti, in jaz in moja žena sta se spustila, zato je zapustila brez mene, ko sem vedela, kam je šla moja dva otroka, bil sem resnično šokiran, da sem šel poročati policiji o svoji ženi, da je bil moj otrok preveč dragocen, da je videti in videti še, da je nisem mogel najti, da sem bil res bolan in da ne morem živeti brez njega. res manjka mojega otroka Resnično sem bil jezen zaradi mene, ker ne morem nadzorovati moje preostale jezo dvakrat, ko sem bil zlomljen. Po moji situaciji sem postal odvisen od drog in jamo, zaradi mojega položaja, potem ko mi je žena zapustila za dobrih 4 let, tako da je moj prijatelj rekel o spletno čarobno kariero s klicem Dr.Chamberc in mi rekel, naj ga obrnem, da bi mi pomagal vrniti ženo, najprej se je naučil, da me je šalil, dokler nisem opazil, da je resno, zato sem se odločil, da se obrnem na h. Nisem mogel verjeti, da mi oči Dr.Chamberc mi je rekel, naj ne skrbim, da se bo moja žena z varstvom vrnila s svojimi otroki v 12 urah. Po tem, ko je uničil čast, me je poklical in rekel, da se mi ni treba skrbeti, da se moja žena prihaja zdaj, ko se je na koncu pogovarjala z mano na telefonu, žal se mi je žena vrnila k otrokom. najbolj srečen dan v mojem življenju, zato sem se odločil, da bom svoje pričevanje o nogi, njegovih čarobnih delih čim hitreje kot strela, odlično zahvalil Dr.Chamberc, ker sem srečno prinesla ženo. Če imate kakršnekoli težave, se obrnite na njega, ker vam lahko pomaga rešiti težave. preko e-pošte: chamberc564@yahoo.com
  JE SPECIALIZIRAN ZA NASLEDNJE PROBLEME
  (1) Če želite svoj bivši hrbet.
  (2) če imate vedno slabe sanje.
  (3) Želite, da se promovira v vaši pisarni.
  (4) Želite ženske / moške teči po tebi?
  (5) Če želite otroka.
  (6) Želite biti bogati.
  (7) Ali želite, da je vaš zakonec vezan?
  vedno tvoja.
  (8) Če potrebujete finančno pomoč.
  (9) Zeliščna nega.
  se obrnite na Dr.Chamberc preko svoje e-pošte za popolno rešitev chamberc564@yahoo.com

  OdgovoriIzbriši
 7. Love Spells- How I Got My Husband Back.Read more about Dr Ilekhojie his contact details seen below: gethelp05@gmail.com

  WhatsApp him now +2348147400259 You can also visit his website https://ilekhojie-solutions.webnode.com

  My husband who departed from me 2 years ago started calling me and wanted us to get back Dr Ilekhojie love spell made my husband to reconcile with me. When he came back he was all on me kissing and rubbing on me telling me how much he missed me and loves me, Dr Ilekhojie is spectacular in repairing relationship! His work is wonderful, i am glad to let you all know that this spell caster have the power to bring lovers back. Because i am now happy with my husband. I highly recommending this service for those experiencing difficulties trying to restore there relationship. he is the real deal. you can reach Dr. Ilekhojie his contact details seen below: gethelp05@gmail.com

  WhatsApp him now +2348147400259

  You can also visit his website https://ilekhojie-solutions.webnode.com

  OdgovoriIzbriši
 8. Do anyone still doubt natural herbs? I've seen the great importance of natural herbs and the wonderful work they have done in people's lives. I wonder why people still spend their money on surgery, injections and drugs each time they are sick. Natural herbs can cure all kinds of illness including herpes, diabetics, asthma, HIV, hepatitis, etc. I've seen it with my own eyes. I was cured of cancer and my aunt and her husband were cured of herpes by Dr Udi who uses natural herbs to cure different kind of illness. Even Dr.Udi proved to the whole world countless times that natural herbs can cure all diseases and he cured countless of people using natural herbs. I know is hard to believe but am a living testimony. There is no harm in trying herbs it will only get you cured from what you being so why don't you give herbs a try and see it effectiveness Contact or email Dr Udi (Drudiherbalhome@gmail.com) (phone/whatsap no): +2348051243538.
  Visit is website for more details :https://drudiblogaddress.blogspot.com/
  https://drudiherba.home.blog

  OdgovoriIzbriši
 9. I am Anthony from U.K I want to give great appreciation to the great man named Dr Odinani Owell who helped me in getting back my love who left me for 3 years within Six days, after been scammed by some fake spell casters which made away with my money. i was watching my television when i saw a woman giving thanks to this great man for what he has done for her, although i have been scammed by so many spell casters but i still decided to contact him.I told him everything that happened and he just laughed over it and told me that my love will be back within the next Six days at first i was full of doubt until the next Six days i had a call by unknown number i did not even think if he would be my love the next thing i could hear on the phone was my love pleading and begging me to forgive him and he promised not to hurt me till the rest of his life. I was so surprised and at the same time i was filled with joy and happiness, i did not waste anytime in accepting him because that was what i have been looking for, After calling, In the next 2 hours time he came to my house and still pleading and begging me to forgive him the must surprising thing was that he gave me access to his account and everything that he have, for me to know that he is not going to leave me for any reason. Now we are living happily than ever before. So i want to use this opportunity to let the world to know that there are people in this world sent from God to help people to get back there husband e.g people like Dr Odinani Owell, sir you are a great man. In case you want to thank him for me or you need his help you can contact him through his email odinanisolutioncentre1@gmail.com or you can go to hes https://drodinanisolutioncentre.blogspot.com or odinanisolutioncentre@gmail.com

  OdgovoriIzbriši
 10. je me nomme corine âgée de 32 ans j'habite dans le 59139 wattignies . J'étais en relation avec mon homme il y a de cela 4 ans et tout allait bien entre nous deux puis à cause d'une autre femme il s'est séparé de moi depuis plus de 5 mois . J'avais pris par tout les moyens pour essayer de le récupéré mais hélas ! je n'ai fais que gaspiller mes sous.Mais par la grâce de dieu l'une de mes amies avait eut ce genre de problème et dont elle a eut satisfaction par le biais d'un ... nommé ishaou au premier abord lorsqu'elle m'avait parlé de ce puissant je croyais que c’était encore rien que des gaspillages et pour cela j'avais des doutes et ne savais m'engager ou pas. Mais au fur des jours vu ma situation elle insiste a ce que j'aille faire au moins la connaissance de ce puissant en question et c'est comme cela que je suis heureuse aujourd'hui en vous parlant.c'est à dire mon homme en question était revenu en une durée de 7jours tout en s'excusant et jusqu'à aujourd'hui et me suggéré a ce qu'on se marie le plus tot possible.je ne me plein même pas et nous nous aimons plus d'avantage. La bonne nouvelle est que actuellement je suis même enceinte de 2 mois. Sincèrement je n'arrive pas a y Croire a mes yeux qu'il existe encore des personnes aussi terrible , sérieux et honnête dans ce monde, et il me la ramené, c'est un miracle. Je ne sais pas de quelle magie il est doté mais tout s'est fait en moins d'une semaines.(pour tous vos petit problème de rupture amoureuses ou de divorce ,maladie ,la chance , les problèmes liés a votre personnes d'une manière, les maux de ventre, problème d'enfants, problème de blocage, attirance clientèle, problème du travail ou d'une autres) Vous pouvez le contacter sur: son adresse émail : maitreishaou@hotmail.com ou appelé le directement sur whatsapp numéro téléphone 00229 97 03 76 69 son site internet: www.grand-maitre-ishaou-13.webself.net

  OdgovoriIzbriši
 11. Please visit (http://dradodalovetemple.com) and also contact Dr.Adoda if you need a powerful love spell to fix your broken relationship..... I got a divorce from my husband when I was six months pregnant with my second child. We had been arguing and quarreling nonstop since the day our first child was conceived, no love nor trust from him anymore so he divorced me. And all these whiles, I have been trying all different means to get him back, I also tried some different spell casters here in the United States, but none of them could bring ( EDGARDO) back to me. It was only Dr.Adoda who guaranteed me an urgent 48 hours spell casting, and he assure me that my husband will be with me again. I am writing to offer my thanks and deep gratitude to you for keeping your promises and also save my marriage, and for using your gifted and great powers to bring (EDGARDO) my husband back home. I was thrilled to know that you are specialized in reuniting Lovers. Thank you Sir, for helping me through the worst times of my life, for being such a great spell caster, and for giving me a love spell that has brought me so much joy in my marriage. My husband is back and promise never to leave me again. If you doubt his ability, trust me. You should take a chance. It pays off in ways you could never even imagine. If you are their right now and you need a powerful and urgent love spell to bring back your ex kindly contact Dr.Adoda right now he is the only answer to restore your broken relationship or marriage. email (adodalovespelltemple440@gmail.com) or What-App his call phone number on +2348112825421.

  OdgovoriIzbriši
 12. To je pričevanje, ki ga morajo vsi brati. Tu sem, da bi ves svet spoznal človeka, ki mi je rešil razmerje, in tega velikega moža imenujejo dr. IZOYA. Dejansko je naredil veliko delo zame, saj je vrnil svojega bivšega ljubimca, ki me je zapustil, in obljubil, da se ne bo več vrnil k meni. S tem sem spoznal, da bo posredovanje podrobnosti dr. IZOYA svetu veliko koristilo tistim, ki imajo zlomljene domove ali razmerje zanj, da vam bo pomagal vzpostaviti vaš porušen odnos ali poroko. Do njega lahko pridete po njegovem e-poštnem naslovu: drizayaomosolution@gmail.com. Pokličite se z njim in poglejte, kako se bo v roku 24 ur rešil vaš problem. Specializiran je tudi za naslednje zadeve ...
  (1) Bi radi nazaj svojega bivšega.
  (2) Želite se napredovati v svoji pisarni.
  (3) želite, da vam moški / ženske sledijo.
  (4) Želite otroka.
  (5) Ste podjetnik in želite pridobiti pogodbe
  (6) Želite, da je mož za vedno vaš
  (7) Potrebujete duhovno pomoč.
  (8) Bili ste prevarani in želite povrniti izgubljeni denar.
  (9) Preneha ločitev
  (10) Razpisovanje denarnih obredov
  (11) Zmagajte na volitvah

  OdgovoriIzbriši
 13. My Mark McDaniel from Ohio USA, I'm married and blessed with 2 kids (male). Myself and my wife provides for our kids and make sure they are happy. One weekend while I was home, I noticed my first son rude behavior. I talked to him to change his sudden behavior yet to no avail. I became so worried then I searched online for every possible help I could get. A saw a comment of someone parent who had similar experience then I talked to them via email.
  They told me about DR Odinani Owell the great spell caster helped them change the life of their kids too who became so rude all of a sudden. They give me DR Odinani Owelle the great spell email then I wrote to him, telling him about my son sudden behaviour.
  DR Odinani Owelle the great spell caster gave me his words that in 2 weeks time, my son is gonna be back to his normal behaviour. Dr Odinani Owell the great spell caster asked me to make purchase of certain items which I did and the item we so cheap. I had doubt in myself that how can such little items bring back my son to his normal self until the fifth day of the second week.
  My son woke up in the morning, came to my room, began to apologies for his sudden behaviour. My heart was filled with laughter and smile arouse my face. I embraced him and I told him I've forgiven him.
  To others out there, don't keep your problems to yourself. Share it with a friend or search for possible solutions online. You too can write to Dr Odinani Owelle the great spell caster if you've any problem,,,,,,,, Here's he's email odinanisolutioncentre@gmail.com or odinanisolutioncentre1@gmail.com

  OdgovoriIzbriši
 14. HOW I WON MY LOTTERY EASILY... You can add me up on WhatsApp +13168440078.....!!!!!!!!


  I'm Silvana Bittencourt from USA.......It has been hard for me to earn a living over the years of hard labor and suffering, after i lost my parents, so everyone has got to workout to make a living out of life, growing up was not easy due to low income in the family and other side issues, i have been playing the lottery for a very long time now, and the highest amount i have won is just $750, i always pray to God to help me find a way to hit the lottery, because that was all i put my hope on, as i always play the lottery daily, buy different lottery tickets, pay for online tips and others, but all was in vain no good result , until a day i find this great DR Ogudu on the Internet, he is a traditional voodoo Doctor, who help to cast the lottery spell, as was describe in the article, so i have no other option than to contact him, because i want to hit the lottery too, behold i contacted him, and he promise to help, DR Ogudu help me to cast the spell, and behold i won, i won ($15.000.0000.00) DR Ogudu is the name, but i call him great Lottery Spells Cast.......His contact is - Oguduspellcast@gmail.com

  OdgovoriIzbriši
 15. I was despondent because i had a very small penis, about 2.5 inches soft and 4 inches hard not nice enough to satisfy a woman, i have been in so many relationship, but cut off because of my situation, i have used so many product which doctors prescribe for me, but none could offer me the help i searched for. i saw some few comments on the INTERNET about this specialist called Dr movo and decided to contact him on his email: {drmovo.supernaturalherbalmedic@gmail.com} so I decided to give his herbal product a try. i emailed him and he got back to me, he gave me some comforting words with his herbal pills for Penis Enlargement, Within 3 week of it, i began to feel the enlargement of my penis, " and now it just 4 weeks of using his products my penis is about 9 inches longer, and i had to settle out with my Ex girlfriend JOY, i was surprised when she said that she is satisfied with my sex and i have got a large penis. Am so happy, thanks to Dr movo I also learn that Dr movo also help with Breast Enlargement Hips and Bums Enlargement etc.. If you are in any situation with a little Penis, weak ejaculation, small breast_hips_bums do get to Dr movo now for help on his email:{drmovo.supernaturalherbalmedic@gmail.com} or whatsapp +2347061865209.

  OdgovoriIzbriši
 16. hello i just want to bring to your notice an easy way of becoming a millionaire.I read about a blank ATM card & decided to reach out to this vendor, he then gave me the guidelines & proof of how the card was cloned. Though i wasn’t sure about their services but they assured me of safe & geniue transaction if i obliged to their terms and conditions which i eventually agreed to & 4days later i was delivered a card by the Delivery service which was sent from this hacker. I was shocked when the card dispensed $2000 instant, I've been able to cash out $10k...All thanks to you guys, you can email this real and reliable hacker via email: (verifiedhackinghome.hackers@gmail.com) or whatapp +1(516) 494 0313 Do view his website to see testimonies of how people became a millionaire by using his BLANK ATM CARD: https://verifiedhackinghomehackers.wordpress.com/

  OdgovoriIzbriši
 17. HOW I GOT MY EX HUSBAND BACK WITH THE HELP OF REAL AND EFFECTIVE SPELL FROM DR Osasu My name is Olivia Jayden, I never thought I will smile again, My husband left me with two kids for one year, All effort to bring him back failed I thought I'm not going to see him again not until I met a lady called Jesse who told me about a spell caster called Dr. Osasu , She gave me his email address and mobile number and I contacted him and he assured me that within 48hours my husband will come back to me, In less than 48hours my husband came back started begging for forgiveness saying it is the devils work, so I'm still surprise till now about this miracle,i couldn't conceive but as soon as the spell was cast,i became pregnant and gave birth to my third child,if you need any assistance from him you can contact him via:email: drosasu25@gmail.com Or WhatsApp or call him now: +2347064365391 . Dr.Osasu also cures: 1. HIV / AIDS 2. HERPES 1/2 3. CANCER 4. ALS (Lou Gehrig’s disease) 5. Hepatitis B

  OdgovoriIzbriši
 18. HOW I GOT MY EX HUSBAND BACK WITH THE HELP OF REAL AND EFFECTIVE SPELL FROM DR Osasu My name is Olivia Jayden, I never thought I will smile again, My husband left me with two kids for one year, All effort to bring him back failed I thought I'm not going to see him again not until I met a lady called Jesse who told me about a spell caster called Dr. Osasu , She gave me his email address and mobile number and I contacted him and he assured me that within 48hours my husband will come back to me, In less than 48hours my husband came back started begging for forgiveness saying it is the devils work, so I'm still surprise till now about this miracle,i couldn't conceive but as soon as the spell was cast,i became pregnant and gave birth to my third child,if you need any assistance from him you can contact him via:email: drosasu25@gmail.com Or WhatsApp or call him now: +2347064365391 . Dr.Osasu also cures: 1. HIV / AIDS 2. HERPES 1/2 3. CANCER 4. ALS (Lou Gehrig’s disease) 5. Hepatitis B

  OdgovoriIzbriši
 19. My Ex-Husband end up our relationship 6 months ago after I accused him of seeing another woman and insulting him.I want him back in my life but he refused to have any contact with me.He changed his line,block me from sending him email and calling him.I was so confuse and don't know what to do. So I reach to the Internet for help and I saw a testimonies of how this powerful spell caster help people to get their ex back. So I contact the spell caster whose name is Dr Ilekhojie and explain my problem to him and he cast a spell for me and assure me that my ex will return to me, and to my greatest surprise the Second day my ex came knocking at my door and ask me to forgive him. I am so happy that my love is back again. Once again thank you Dr Ilekhojie,you are truly talented and gifted. Email Dr Ilekhojie he is the only answer to your problems.He can be of great help and I will not stop publishing his name for the good work he did for me and people are still talking about him on the Internet. email: gethelp05@gmail.com or Whats App him on +2348147400259

  OdgovoriIzbriši
 20. I'm so excited my broken Marriage has been restored my ex husband is back after he left me and our 2kids for another woman. i was so happy to met Dr. OKu how he help many people to bring there Lover back so i contact him to help me too. that was how Dr. Oku help me to bring my husband back.. A big thank to you Dr. Oku because I never thought my ex Husband will be back to me so quickly with your spell. You are the best and world greatest. if you are here and you need your Ex Lover back or your husband moved to another woman, do not cry anymore, contact this powerful spell caster now. Here’s his contact:
  Email him at: okutemple@gmail.comYou can also Call/WhatsApp:+2347053113465

  OdgovoriIzbriši

 21. When I found Dr. Ilekhojie,I was in desperate need of bringing my ex lover back. He left me for another woman. It happened so fast and I had no say in the situation at all. He just dumped me after 6 years with no explanation. I contact Dr.Ilekhojie through his website and He told me what i need to do before he can help me and i did what he told me to, after i provided what he wanted, he cast a love spell to help us get back together. Shortly after he did his spell, my Husband started texting me again and felt horrible for what he just put me through. He said that I was the most important person in his life and he knows that now. We moved in together and he was more open to me than before and then he started spending more time with me than before. Ever since Dr. Ilekhojie helped me, my partner is very stable, faithful and closer to me than before. I highly recommends Dr Ilekhojie,if you need hes help email: gethelp05@gmail.com or WhatsApp him on +2348147400259

  OdgovoriIzbriši
 22. hello everyone here i am Jack Mark a medical doctor from United Kingdom , i want to share a great testimony of how Dr AKIOYA herbal mixture cream saves me from shame and disgrace, my penis size was a big problem to me as the size was really so embarrassing and discouraging, a 39 year old full grown man like me having 4 inches penis and to worsen it i don't last in sex i cant even last two minutes it was really a thing of shame my wife was really tired of me because my sex life was very poor , she never enjoyed sex, i was always thinking and searching for solutions everywhere until last two months when i saw a testimony of how Dr AKIOYA herbal mixture cream have been helping people from the globe,i saw one MR KENNETH BERTNEY testifying of how Dr AKIOYA helped him enlarge his penis size so i decided to give him a try ,i visited his website link https://drakioyaherbalhome.blogspot.com/ we talked and he gave me steps to follow which i did and to my greatest surprise in less than two weeks of taking the herbal mixture cream my penis grow to 8 inches i couldn't believe my eyes and as i speak now my penis is now 10.5 inches long and i was amazed when my wife said i satisfy her so well now all thanks to Dr AKIOYA herbal mixture cream,i will forever be grateful To him i also learnt that Dr AKIOYA also have the herbal cure to problems like

  PENIS ENLARGEMENT
  ERECTILE DYSFUNCTION
  DIABETES type 1 and type 2
  HERPES GENITAL WART
  LOW SPERM COUNT
  WEAK ERECTION
  BREAST ENLARGEMENT
  PROSTRATE CANCER
  HIV/AIDS
  SPELL OF ALL KINDS LIKE EX BACK,CANCEL DIVORCE,BREAK UP SPELL ,PREGNANCY SPELL,PROMOTION SPELL,JOB SPELL
  ALS
  HPV 123
  PILE
  ASTHMA
  HEART FAILURE
  PREMATURE EJACULATION
  HEPATITIS A,B,C AND MANY MORE
  so if you you are suffering from any of this problems please do not hesitate to contact him now email drakioya17spellhome@gmail.com website http://drakioyaherbalcenter.home.blog
  https://drakioyaherbalhome.blogspot.com/ you can call him or Whatsapp Dr AKIOYA via whatsapp +2348105257464 thanks

  OdgovoriIzbriši