sreda, 19. november 2014

Zakaj polmaraton Palmanova? Četrtič.

Zato, ker mi je prvič, ko sva se približala obzidju mesteca Palmanova, dobesedno zastal dih. Palmanova je bila po spominu iz mladosti le nakupovalno središče. In nisem vedela, da je tam zadaj skrita prečudovita renesančna utrdba in znotraj nje prava Palmanova.
Zato, ker je Palmanova priložnost za gurmanske užitke. Dan pred tekmo obvezno in več kot prijetno polnjenje glikogenskih zalog ob pomoči vrhunske pizze in testenin. Samo Italijani znajo narediti pravo.
Zato, ker je lepo prespati v Palmanovi. In zato, ker je jutranji trening po obrambnem jarku pod obzidjem, kjer je urejena lepa sprehajalna potka, pravi užitek. Poleg tega je prelepa tudi GPS sled tega teka. 4km v obliki zvezde.


Zato, ker je mogoče dan pred tekmo izkoristiti za sproščeno nakupovanje. Tudi to sem in tja paše.
Zato, ker je Palmanova vrhunsko organiziran tek, kjer se kot tekačica počutim res dobrodošlo. Na organizacijo same pohvale. Letos še posebno presenečenje, ki bi ga lahko kopiral še kakšen organizator. Pred prevzemom štartnih številk si lahko poizkusil katera velikost jopice ti ustreza. Bravo!
Zato, ker je ravninskih 21km pravi užitek po ultra sezoni. Uf, kako dober občutek, da si v cilju prej kot v dveh urah.
Zato, ker je start iz osrednjega trga v dve smeri, skozi dva nasprotna si mestna vhoda, nekaj prav posebnega. Nekaj prav posebnega je tudi startni strel s topom, ki mi vsako leto nažene strah v kosti.

Zato, ker Palmanova ponudi dobro priložnost za tekmo s samim seboj in svojim »personal best«. Jaz sem svojega letos izboljšala za 2 sekundi. Smešno?

Zato, ker se v Palmanovi vedno srečamo s tekaškimi prijatelji z vseh vetrov in je to priložnost za res prijetno druženje. Z več kot odličnim zaključkom ob kapučinu in minjončkih v Laboratorio.


In zato, ker imava cel vikend samo zase. Hvala babi servis!

1 komentar:

  1. Res je bilo zelo lepo.
    Tale super slaščičarna pa se imenuje Nonna Pallina ... da ne bomo narobe govorili, da je laboratorij :)

    OdgovoriIzbriši